Frågor & svar

Hur kontaktar jag dig på bästa sätt?
Jag nås enklast via mail till erikadahlmanfoto@gmail.com eller PM på facebook till min fotografsida.

Har du instagram?
Ja, du hittar mig på @erikadahlmanfoto och om du lägger upp foton på instagram så tagga mig gärna 🙂 Jag tar inte emot bildbeställningar via instagram.

Hur beställer jag bilder?
Det absolut enklaste är att maila erikadahlmanfoto@gmail.com med screenshots på bilderna du vill ha + vilken dag, klass och storlek de tillhör. Även PM till facebooksidan går bra! Läs mer om bildbeställning HÄR.

Hur betalar jag för bilder? Var finns ditt swishnummer?
Enklast och standard är via swish; även banköverföring går bra. Jag har valt att inte ha mitt telefonnummer på hemsidan, men skriver alltid numret när jag svarar på din beställning. För personer från andra länder inom EES görs banköverföring mha IBAN-nummer eller via Paypal.


Får jag dela dina bilder i sociala medier etc?
Ja det får du såklart göra om du har köpt bilderna! Så länge loggan syns eller det på annat sätt framgår att jag är fotograf (exempelvis i text). Tagga mig gärna, det är jättekul att se! 😊

Får jag redigera/sätta filter på dina bilder?
Det är inte tillåtet att ändra på en bild utan upphovsmannens (mitt) tillstånd. Därför måste du fråga mig innan du gör det.


Jag hittar inga bilder från år 2021 och tidigare, finns de kvar?
Jadå, de finns på gamla hemsidan. Har du några frågor så kan du maila mig!

Vilka tävlingar åker du till?
Titta i kalendariet! Jag väljer tävlingar utifrån var de äger rum. På våren och hösten fotar jag i Norrbotten. Under sommaren utgår jag från Göteborg men åker ofta till tävlingar i Skåne och såklart till stora tävlingar såsom Guldagility.

Hur lång tid tar det innan bilderna från tävlingen finns tillgängliga?
Självklart vill jag lägga upp dem så fort som möjligt, men senast inom en vecka.


Jag vill skicka ett av dina foton till en tidning, får jag det?
Det får du jättegärna, skicka en bild på resultatet sedan! 😊 Vattenstämpeln måste dock vara synlig. Om tidningen vill ha bilden utan vattenstämpel, kontakta mig. Det är viktigt att det framgår att jag är fotograf.

Jag vill använda ett av dina foton i en tävling/utlottning, får jag det?
Kontakta mig och berätta vilken tävling det är innan du använder bilden. Oftast går det bra, men av upphovsrättsskäl så måste jag ge dig tillåtelse.


Vi vill att du sponsrar vårt prisbord med presentkort/dylikt, hur gör vi?
Om tävlingen redan finns i mitt kalendarium, inga problem! Skicka ett mail med rubrik ”Sponsring [tävlingens namn] åå-mm-dd”. Om tävlingen inte finns i kalendariet, se frågan nedan.

Vi vill att du kommer till vår tävling och fotograferar, hur gör vi?
Skicka ett mail med rubriken ”Fotouppdrag [tävlingens namn] åå-mm-dd” och berätta var och när tävlingen äger rum, så får vi se om jag har möjlighet.

Fotograferar du hundporträtt också?
Ja det gör jag, maila erikadahlmanfoto@gmail.com för mer info.