Frågor & svar

Hur kontaktar jag dig på bästa sätt?
Jag nås enklast via mail till erikadahlmanfoto@gmail.com eller PM på facebook till min fotografsida.

Har du instagram?
Ja, ni hittar mig på @erikadahlmanfoto och om ni lägger upp foton på instagram, tagga mig gärna 🙂

Jag hittar inga bilder från år 2021 och tidigare, finns de kvar?
Jadå, de finns på gamla hemsidan, läs mer info här. Det finns instruktioner på gamla hemsidan om hur du kan hitta bilderna du söker, har du några frågor så kan du maila mig!

Vilka tävlingar åker du till?
Titta i kalendariet! Jag väljer tävlingar utifrån vart de äger rum. På våren och hösten fotar jag i Norrbotten. Under sommaren utgår jag från Göteborg men åker ofta till tävlingar i Skåne och såklart till stora tävlingar såsom Hulahopp och Guldagility.

Hur lång tid tar det innan bilderna från tävlingen finns tillgängliga?
Självklart vill jag lägga upp dem så fort som möjligt, men senast inom en vecka.

Hur beställer jag bilder?

Det absolut enklaste är att maila erikadahlmanfoto@gmail.com, men även PM till facebooksidan går bra! Jag tar dock inte emot bildbeställningar via instagram.

Hur lång tid tar en beställning?
Oftast inte mer än en dag! En utskrift kan ta längre tid, upp till två veckor.

Hur betalar jag för bilder? Var finns ditt swishnummer?
Enklast och standard är via swish; även banköverföring går bra. Jag har valt att inte ha mitt telefonnummer på hemsidan, men skriver alltid numret när jag svarar på din beställning.

Varför är vattenstämpeln mitt på bilden?
För flera år sedan hade jag vattenstämpeln (mitt namn) i bildhörnen, men jag märkte då och då att personer kunde sno mina foton, beskära bort vattenstämpeln och sedan använda bilderna på så vis att de bröt mot upphovsrättslagar. Därför valde jag att istället ha vattenstämpeln förhållandevis centralt i mina foton (men jag sätter aldrig den på hunden).

Jag vill skicka ett av dina foton till en tidning, får jag det?
Det får du jättegärna, skicka en bild på resultatet sedan! 😊 Vattenstämpeln måste dock vara synlig. Om tidningen vill ha bilden utan vattenstämpel, kontakta mig. Det är viktigt att det framgår att jag är fotograf.

Jag vill använda ett av dina foton i en tävling/utlottning, får jag det?
Kontakta mig och berätta vilken tävling det är. Oftast går det bra, men av upphovsrättsskäl så måste jag ge dig tillåtelse.

Vi vill att du sponsrar vårt prisbord med presentkort/dylikt, hur gör vi?
Om tävlingen redan finns i mitt kalendarium, inga problem! Skicka ett mail med rubrik ”Sponsring [tävlingens namn] åå-mm-dd”. Om tävlingen inte finns i kalendariet, se frågan nedan.

Vi vill att du kommer till vår tävling och fotograferar, hur gör vi?
Skicka ett mail med rubriken ”Fotouppdrag [tävlingens namn] åå-mm-dd” och berätta var och när tävlingen äger rum, så får vi se om jag har möjlighet.

Fotograferar du hundporträtt också?
Ja det gör jag, maila erikadahlmanfoto@gmail.com för mer info.